YAĞLAMA DİZME PIRASALI BÖREK
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Hamur İşleri
1 sayfadaki 1 sayfası
YAĞLAMA DİZME PIRASALI BÖREK

YAĞLAMA DİZME PIRASALI BÖREK
MALZEMELER
8 su bardağı un
3 su bardağı su
2 su bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
İç malzemesi için:
1 kg pırasa
1 fincan sıvıyağ
Yapılışı
Pırasalar ince ince doğrandıktan sonra yıkanır ve süzülür.Tencereye 1 fincan sıvıyağ hafif ıslatıldıktan sonra içine pırasalar ilave edilir.Ocağın altı kısılarak suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Daha sonra içine tuz ve karabiber ilave edilerek bir iki defa tahta kaşıkla karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.6 su bardağı un ve 3 su bardağı ve 1.5 tatlı kaşığı tuz ile yuğralarak yumuşak elle yapışmayan hamur yapılır.Hamur iki eşit parçaya ayrılır.Her biri yumurta büyüklüğünde 24 parçaya ayrılır.Hamurlar tabak büyüklüğünde un ile birlikte açılır.Aralarına sıvı yağ sürülür.10 dk hamur kenarda bekletilir.15 hamur böreği alt katına tepsi büyüklüğünde açılır.Arasına soğuyan pırasa yayılır.Pırasaların üzerinede kalan dokuz hamur açılır.Böreğin üstü kapatılır.Kenarlarını bir çatalla bastırılarak kapatılır.Hamurun üzerine sıvıyağ sürülerek sıcak fırına konulur.Üzeri kızarana kadar pişirilir.Not:fırından çıktıktan sonra üzerine el ile soğuk su serpilir.Üzerine 1 tepsi veya sofra beziyle sarılır. Afiyet olsun.
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Hamur İşleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz