Tikvenik
2 posters
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Tikvenik

TİKVENİK
(KABAK PİDESİ)
MALZEMELER:
Un
Tuz
Orta Boy Bal Kabağı
Sıvı Yağ
Şeker
YAPILIŞI :
Bal kabağının kabukları soyulur. Güzelce rendelendikten sonra için yeteri kadar şeker katılarak karıştırılır. Un,tuz,su ile hamur yoğrulur. Oldukça ince yufka açılır. Yufkaların içi fırça ile yağlanır. Hazırlanan rendelenmiş ve şekerle karıştırılmış bal kabağı yufkanın üstüne serpilir. Rulo şeklinde yufka katlandıktan sonra tepsiye yerleştirilir. Üstüne tekrar fırça ile yağ sürüldükten sonra fırında pişirilir.
Afiyet Olsun!
Kaynak.Anonim
En son POMAK tarafından Cuma Kas. 11, 2011 5:31 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
Geri: Tikvenik
kabağın içine şekerle birlikte ceviz koymanızıda tavsiye ederim. nefisss oluyorr annem çok güzel yaparr...
fatos_nunu- Yeni Üye
-
Mesaj Sayısı : 1
Yaş : 39
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : eskişehir
İşiniz : muhasebe
Ad Soyad & İme Prezime : FATMA
Tesekkur : 4
Puan : 5
Kayıt tarihi : 05/03/10
Geri: Tikvenik
Тиквеник
Продукти:за 8 порции
1 опак. кори за баница
400 г тиква
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. галета
2 с.л. олио
1 ч.ч. орехи
Време за приготвяне:
30 минути
Рецепта за Тиквеник:
Тиквата (400 г) се настъргва на едрото ренде. Всяка кора се поръсва с олио, посипва се с галета, захар, орехи и тиква. Завива се на руло и се оформя на кравай в намазнена тава. Всяка следваща кора се обработва по същия начин и се увива около предходната. След като тиквеникът се навие, се поръсва с олио, слага се в предварително загрята фурна и се пече до готовност.
Прочетете още http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=250-tikvenik#ixzz1dQ2dbrxg
Продукти:за 8 порции
1 опак. кори за баница
400 г тиква
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. галета
2 с.л. олио
1 ч.ч. орехи
Време за приготвяне:
30 минути
Рецепта за Тиквеник:
Тиквата (400 г) се настъргва на едрото ренде. Всяка кора се поръсва с олио, посипва се с галета, захар, орехи и тиква. Завива се на руло и се оформя на кравай в намазнена тава. Всяка следваща кора се обработва по същия начин и се увива около предходната. След като тиквеникът се навие, се поръсва с олио, слага се в предварително загрята фурна и се пече до готовност.
Прочетете още http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=250-tikvenik#ixzz1dQ2dbrxg
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz