Kuzu Kapama ( Rodop Usulü )
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Kuzu Kapama ( Rodop Usulü )
Kuzu Kapama (Rodoplar Usulü)
Kullanılacak Malzeme
1 kg parça halinde kuzu kol ,
1 demet maydanoz,
1 demet taze nane ,
1 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı yağ,
2 demet taze sarımsak ,
8 demet taze soğan,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Bütün et parçalarını yıkayıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice karıştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın
Kullanılacak Malzeme
1 kg parça halinde kuzu kol ,
1 demet maydanoz,
1 demet taze nane ,
1 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı yağ,
2 demet taze sarımsak ,
8 demet taze soğan,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Bütün et parçalarını yıkayıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice karıştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz