Çobritsalı Patlıcan...
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Çobritsalı Patlıcan...
Çobritsalı Patlıcan...
Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
5-6 adet yeşil biber(tatlı yada acı farketmez)
2-3 adet domates
toz kırmızı biber
tuz
sıvı yağ
ve çobrıtsa
Yapılışı
Patlıcanları alaca tabir edilen şekilde soyun.boyuna şekilde 3'e yada 4'e bölün.(patlıcanın kalınlığına göre) böldügünüz patlıcanları bir süre tuzlu suda bekletin
bir tabağın içinde sıvı yağ ve toz kırmızı biberi karıştırın
patlıcanları tek tek elinize alıp önce bıçak yardımıyla üzerini baklava deseni olacak şekilde çizin (sağ üstten sol alta doğru 2 parmak aralığında 2 çizgi ve sol üstten sağ alta doğru 2 parmak aralığında 2 çizgi) çizdiğiniz patlıcanların her yerini kırmızı biberli yağda bulayıp borcam yada normal tepsiye dizin yeşil biber ve domatesleri küçük küçük doğrayın ve harmanlayın tepsideki patlıcanların üzerine eşit olarak serpiştirin üzerine istediğiniz ölçüde tuz ekeleyin 3-4 tatlı kaşığı çıbrıkayı serpiştirin tepsinin dibini kaplayacak kadar en fazla 1 parmak yüksekliğinde su ilave edip
175* dereceli ısıdaki fırında 15-20dk kadar pişirin.
afiyet olsun...
Yemek hakkında dipnot :Yapımı basit olmakla birlikte lezzetli ve hafif bir yemektir
malzemeleri ekonomiktir birgün önceden kalan yemek tarhana çorbası yanında turşu niyetine süper yenir.
Çobritsa :Selanikten getirilen,trakya, kemerburgaz ve inegöl'den başka yerde yetişmeyen kekikvari bir ot.
Trakyada çıbrıka adıylada bilinen bu baharat, pomakça'da çobritsa,başka yörelerde cubrika,cibrisa şeklindede adlandırılır.
Kararında kullanıldığında harika bir tat ve koku vermesin yanında
doz aşımında yemeğin lezzetini çok bozar, miktarına dikkat edilmelidir.
Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
5-6 adet yeşil biber(tatlı yada acı farketmez)
2-3 adet domates
toz kırmızı biber
tuz
sıvı yağ
ve çobrıtsa
Yapılışı
Patlıcanları alaca tabir edilen şekilde soyun.boyuna şekilde 3'e yada 4'e bölün.(patlıcanın kalınlığına göre) böldügünüz patlıcanları bir süre tuzlu suda bekletin
bir tabağın içinde sıvı yağ ve toz kırmızı biberi karıştırın
patlıcanları tek tek elinize alıp önce bıçak yardımıyla üzerini baklava deseni olacak şekilde çizin (sağ üstten sol alta doğru 2 parmak aralığında 2 çizgi ve sol üstten sağ alta doğru 2 parmak aralığında 2 çizgi) çizdiğiniz patlıcanların her yerini kırmızı biberli yağda bulayıp borcam yada normal tepsiye dizin yeşil biber ve domatesleri küçük küçük doğrayın ve harmanlayın tepsideki patlıcanların üzerine eşit olarak serpiştirin üzerine istediğiniz ölçüde tuz ekeleyin 3-4 tatlı kaşığı çıbrıkayı serpiştirin tepsinin dibini kaplayacak kadar en fazla 1 parmak yüksekliğinde su ilave edip
175* dereceli ısıdaki fırında 15-20dk kadar pişirin.
afiyet olsun...
Yemek hakkında dipnot :Yapımı basit olmakla birlikte lezzetli ve hafif bir yemektir
malzemeleri ekonomiktir birgün önceden kalan yemek tarhana çorbası yanında turşu niyetine süper yenir.
Çobritsa :Selanikten getirilen,trakya, kemerburgaz ve inegöl'den başka yerde yetişmeyen kekikvari bir ot.
Trakyada çıbrıka adıylada bilinen bu baharat, pomakça'da çobritsa,başka yörelerde cubrika,cibrisa şeklindede adlandırılır.
Kararında kullanıldığında harika bir tat ve koku vermesin yanında
doz aşımında yemeğin lezzetini çok bozar, miktarına dikkat edilmelidir.
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz