Pomak Pastırması
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Pomak Pastırması
Pomak Pastırması
Genellikle kemikli koyun veya kuzu etinin tuzla kurutulmasindan elde edilir.
Özellikle kis aylarinda kullanilmak uzere uzun ömurlu olmasindan kaynakli bu yöntemle etler saklanir.
Genelde Harman sonu hazırlanır ve kis mevsimi boyunca kullanılır
Genelde isik ve sinek vb hasara olmayan yerlerde muhafazasi yapilir.
Genelde kuru fasulye, mercemek mısır çorbası gibi yemeklerde kullanir, yemeklere cok lezetli koku verir.
Genellikle kemikli koyun veya kuzu etinin tuzla kurutulmasindan elde edilir.
Özellikle kis aylarinda kullanilmak uzere uzun ömurlu olmasindan kaynakli bu yöntemle etler saklanir.
Genelde Harman sonu hazırlanır ve kis mevsimi boyunca kullanılır
Genelde isik ve sinek vb hasara olmayan yerlerde muhafazasi yapilir.
Genelde kuru fasulye, mercemek mısır çorbası gibi yemeklerde kullanir, yemeklere cok lezetli koku verir.
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz