Donbaz-tatlı çorba
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Donbaz-tatlı çorba
Donbaz-(tatlı çorba)
Malzemeler:
1 kg süt,
2 adet taze kızartma kabağı,
1 bardak şeker ( arzuya göre azaltılıp,çoğaltılabilir )
1-1/2 bardak su,
tarçın,
Yapılışı:
Rendelediğiniz kabakları,yumuşayıncaya kadar su ile pişiriniz.Karıştırarak sütü ilave ediniz.Ara sıra karıştırarak kaynamaya yakın şekeri ilave ediniz.
Bir taşım kaynatarak ocaktan indiriniz.
(sakın tencerenin kapağını kapatmayın,taşabilir...)
Servis yaparken arzuya göre,üzerine tarçın ekeleyebilirsiniz.
Soğuk yenmesi tavsiye edilir. Besleyici ve nefis bir çorba olan Donbaz,sıcak yaz günlerinde iyi olur kanısındayım.
Afiyet olsun...
Yapıldığı yöreler:
Edirne / Uzunköprü Gazihalilköyü (kadıhalil) ve civarları
Malzemeler:
1 kg süt,
2 adet taze kızartma kabağı,
1 bardak şeker ( arzuya göre azaltılıp,çoğaltılabilir )
1-1/2 bardak su,
tarçın,
Yapılışı:
Rendelediğiniz kabakları,yumuşayıncaya kadar su ile pişiriniz.Karıştırarak sütü ilave ediniz.Ara sıra karıştırarak kaynamaya yakın şekeri ilave ediniz.
Bir taşım kaynatarak ocaktan indiriniz.
(sakın tencerenin kapağını kapatmayın,taşabilir...)
Servis yaparken arzuya göre,üzerine tarçın ekeleyebilirsiniz.
Soğuk yenmesi tavsiye edilir. Besleyici ve nefis bir çorba olan Donbaz,sıcak yaz günlerinde iyi olur kanısındayım.
Afiyet olsun...

Yapıldığı yöreler:
Edirne / Uzunköprü Gazihalilköyü (kadıhalil) ve civarları
AYDANUR- Moderatör
-
Mesaj Sayısı : 68
Yaş : 57
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Edirne (uzunköprü) İstanbul
İşiniz : emekli
Ad Soyad & İme Prezime :
SELANİKLİ POMAK KİZİ
Sülale ismi : ( kırço sülalesi )
Tesekkur : 24
Puan : 81
Kayıt tarihi : 29/06/07
Character sheet
Blog: Blog -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz