Kapama
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Kapama
Kapama

4 kisilik
Malzemeler :
2 Su bardagi pirinç
Yarim kilo tavuk veya dana eti
Tuz, ayçiçek yagi, karabiber,nane
Hazirlanisi :
Eti önce yikayin. Eger et tavuk etiyse ve deri varsa kalin tüyleri elle temizledikten sonra ince tüylerinin de kalmamasi için ocakta atesin üzerinde gezdirin. Eti bir biçak yardimiyla 3-4 parçaya ayin. Eti derin bir tencereye yerlestirin. Tuzunu ekleyip etler pisene kadar suda haslayin.
Not: Suyun fazla olmasinda bir sakinca yok. Çünkü, bu suyu daha sonra pirinçleri pisirmekte kullanacagiz.
Etler piþerken pirinçleri ayiklayip beyaz suyu gidene kadar en az iki kez yikayin. Daha kolay pismesi için pirinçleri sicak suda da bekletebilirsiniz. Etler pistikten sonra bir tepside çok az ayçiçek yagini kizdirin sonra pirinçleri ve tuzunu ekleyin.Pirinçlerin suyu çekilinceye kadar tahta bir kasikla karistirarak pirinçleri kavurun. (Kavurma islemi pirinçlerin tane tane olmasini saglar. Eger ben kavurmadan da tane tane yaparim diyorsaniz o baska
) Etleri hazirladigimiz sudan pirinçlerin üzerini örtecek sekilde su ekleyin ve kasiginn tersiyle pirinçleri tepsiye yayin. Etleri üzerine yerlestirin. Tepsinin üzerini örtün.
Bundan sonra sadece tepsinin kenarlari atesin üzerine gelecek sekilde (tepsinin atesin üzerinde olan kismi pistikten sonra) araliklarla döndürerek pirinçlerin tamamen pismesine dikkat edin. Eger tepsinin orta kismi pismemisse ortasini da ayni sekilde pisirin. Aman dikkat: Pirinçlerin suyu pismeden biterse kalan et suyundan eklemeyi unutmayin. Eger et suyu bittiyse kaynamis su da ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi :
Servis yaparken yemeginize tadinin yaninda güzel bir görünüm de katmak isterseniz, pirinçlerin üzerine istege göre nane veya karabiber ekleyebilirsiniz. Yaninda da ayran ne güzel gider degil mi??
Afiyet olsun.

4 kisilik
Malzemeler :
2 Su bardagi pirinç
Yarim kilo tavuk veya dana eti
Tuz, ayçiçek yagi, karabiber,nane
Hazirlanisi :
Eti önce yikayin. Eger et tavuk etiyse ve deri varsa kalin tüyleri elle temizledikten sonra ince tüylerinin de kalmamasi için ocakta atesin üzerinde gezdirin. Eti bir biçak yardimiyla 3-4 parçaya ayin. Eti derin bir tencereye yerlestirin. Tuzunu ekleyip etler pisene kadar suda haslayin.
Not: Suyun fazla olmasinda bir sakinca yok. Çünkü, bu suyu daha sonra pirinçleri pisirmekte kullanacagiz.
Etler piþerken pirinçleri ayiklayip beyaz suyu gidene kadar en az iki kez yikayin. Daha kolay pismesi için pirinçleri sicak suda da bekletebilirsiniz. Etler pistikten sonra bir tepside çok az ayçiçek yagini kizdirin sonra pirinçleri ve tuzunu ekleyin.Pirinçlerin suyu çekilinceye kadar tahta bir kasikla karistirarak pirinçleri kavurun. (Kavurma islemi pirinçlerin tane tane olmasini saglar. Eger ben kavurmadan da tane tane yaparim diyorsaniz o baska

Bundan sonra sadece tepsinin kenarlari atesin üzerine gelecek sekilde (tepsinin atesin üzerinde olan kismi pistikten sonra) araliklarla döndürerek pirinçlerin tamamen pismesine dikkat edin. Eger tepsinin orta kismi pismemisse ortasini da ayni sekilde pisirin. Aman dikkat: Pirinçlerin suyu pismeden biterse kalan et suyundan eklemeyi unutmayin. Eger et suyu bittiyse kaynamis su da ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi :
Servis yaparken yemeginize tadinin yaninda güzel bir görünüm de katmak isterseniz, pirinçlerin üzerine istege göre nane veya karabiber ekleyebilirsiniz. Yaninda da ayran ne güzel gider degil mi??
Afiyet olsun.
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz