TAPKANA CHUSHKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)
3 posters
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
TAPKANA CHUSHKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)

TAPKANA CHUSHKA
(FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)
MALZEMELER ,
1 tepsilik)
Yarım dizi acı veya tatlı kırmızı kuru biber (gerçek lezzet için uzunburun biberi tercih sebebi)
3 adet kuru soğan orta boy
700 gr kuru fasulye
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı sıvı yağ
60 gr tereyağı
Tuz ağız tadına göre
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı çubritsa veya kekik
YAPILIŞI :
Kuru fasulye ve kuru kırmızı biberler ayrı ayrı haşlanarak suyu süzülecek, kuru soğanlar doğranarak yağda pembeleşinceye çevrilecek, pembeleşen soğanlara ocakta iken salçayı, tuzu, çubritsa veya kekik, un karıştırılır. Arkasından süzülen fasulyeyi de katarak iyice harmanlanır. Ocağın altı kapatılır. Haşlanmış biberler hazırladığımız karışım ile doldurulur. Ve tepsiye güzelce dizilir. Tepsiye dizim işi bitince üzerlerine bolca tereyağı sürülür. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!
En son POMAK tarafından Çarş. Ekim 13, 2010 7:48 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
TAPKANA ÇUŞKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)
TAPKANA ÇUŞKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)
MALZEMELER:(1 tepsilik)
Yarım dizi acı veya tatlı kırmızı kuru biber (gerçek lezzet için uzunburun biberi tercih sebebi)
3 adet kuru soğan orta boy
700 gr kuru fasulye
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı sıvı yağ
60 gr tereyağı
Tuz ağız tadına göre
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı çubritsa veya kekik
YAPILIŞI :
Kuru fasulye ve kuru kırmızı biberler ayrı ayrı haşlanarak suyu süzülecek, kuru soğanlar doğranarak yağda pembeleşinceye çevrilecek, pembeleşen soğanlara ocakta iken salçayı, tuzu, çubritsa veya kekik, un karıştırılır. Arkasından süzülen fasulyeyi de katarak iyice harmanlanır. Ocağın altı kapatılır. Haşlanmış biberler hazırladığımız karışım ile doldurulur. Ve tepsiye güzelce dizilir. Tepsiye dizim işi bitince üzerlerine bolca tereyağı sürülür. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!
MALZEMELER:(1 tepsilik)
Yarım dizi acı veya tatlı kırmızı kuru biber (gerçek lezzet için uzunburun biberi tercih sebebi)
3 adet kuru soğan orta boy
700 gr kuru fasulye
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı sıvı yağ
60 gr tereyağı
Tuz ağız tadına göre
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı çubritsa veya kekik
YAPILIŞI :
Kuru fasulye ve kuru kırmızı biberler ayrı ayrı haşlanarak suyu süzülecek, kuru soğanlar doğranarak yağda pembeleşinceye çevrilecek, pembeleşen soğanlara ocakta iken salçayı, tuzu, çubritsa veya kekik, un karıştırılır. Arkasından süzülen fasulyeyi de katarak iyice harmanlanır. Ocağın altı kapatılır. Haşlanmış biberler hazırladığımız karışım ile doldurulur. Ve tepsiye güzelce dizilir. Tepsiye dizim işi bitince üzerlerine bolca tereyağı sürülür. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!
AYDANUR- Moderatör
-
Mesaj Sayısı : 68
Yaş : 57
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Edirne (uzunköprü) İstanbul
İşiniz : emekli
Ad Soyad & İme Prezime :
SELANİKLİ POMAK KİZİ
Sülale ismi : ( kırço sülalesi )
Tesekkur : 24
Puan : 81
Kayıt tarihi : 29/06/07
Character sheet
Blog: Blog -
Geri: TAPKANA CHUSHKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)
en kısa zamanda yapacağım =))
morinka- Moderatör
-
Mesaj Sayısı : 5
Yaş : 42
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Çanakkale - İstanbul
İşiniz : Orman Mühendisi
Ad Soyad & İme Prezime : Duygu Doğan Dirik
Tesekkur : 3
Puan : 8
Kayıt tarihi : 22/07/13
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz