GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Papuda ( Börülce ) Salatası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Papuda ( Börülce ) Salatası

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Çarş. Eyl. 23, 2009 4:27 pm

Papuda ( Börülce ) Salatası

Papuda Salatası (Börülce), Pomak arasında papuda ismiyle dillendirilir. Trakya' da eskiden tarımı daha yaygın olmasına rağmen, çok bilinemiyor olması, mutfakta çok rağbet görmemesi sebebiyle daha az ekilir hale gelmiştir.
Oysa ki çok besleyicidir. Un kavrularak kıvam bağlanan yemeği çok lezzetlidir. Salatasına ise eskiden beri köy mutfaklarında dahi raslanır ve çok severek yenen, sofrada iştah açıcı, damak şenlendirici bir salatadır.

Malzemeler :

1 Su bardağı börülce
1 domates
1 salatalık
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 havuç rendesi
Yarım kırmızı lahana
7-8 yaprak marul
4-5 baş yeşil soğan
1 limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, pulbiber

Yapılışı :

Börülceler dağılmayacak şekilde pişirilir. Süzülür.
Havuç rendelenir, diğer malzemeler ise doğranır.
Börülcelerle harmanlanıp, yağ, limon ve tuzu ayarlanıp, servis edilir.
Arzuya göre üzerine pul biber serpilir.

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 45
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz