GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

YAĞLAMA DİZME PIRASALI BÖREK

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default YAĞLAMA DİZME PIRASALI BÖREK

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir C.tesi Ağus. 22, 2009 5:04 pm



YAĞLAMA DİZME PIRASALI BÖREK

MALZEMELER
8 su bardağı un
3 su bardağı su
2 su bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
İç malzemesi için:
1 kg pırasa
1 fincan sıvıyağ


Yapılışı

Pırasalar ince ince doğrandıktan sonra yıkanır ve süzülür.Tencereye 1 fincan sıvıyağ hafif ıslatıldıktan sonra içine pırasalar ilave edilir.Ocağın altı kısılarak suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Daha sonra içine tuz ve karabiber ilave edilerek bir iki defa tahta kaşıkla karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.6 su bardağı un ve 3 su bardağı ve 1.5 tatlı kaşığı tuz ile yuğralarak yumuşak elle yapışmayan hamur yapılır.Hamur iki eşit parçaya ayrılır.Her biri yumurta büyüklüğünde 24 parçaya ayrılır.Hamurlar tabak büyüklüğünde un ile birlikte açılır.Aralarına sıvı yağ sürülür.10 dk hamur kenarda bekletilir.15 hamur böreği alt katına tepsi büyüklüğünde açılır.Arasına soğuyan pırasa yayılır.Pırasaların üzerinede kalan dokuz hamur açılır.Böreğin üstü kapatılır.Kenarlarını bir çatalla bastırılarak kapatılır.Hamurun üzerine sıvıyağ sürülerek sıcak fırına konulur.Üzeri kızarana kadar pişirilir.Not:fırından çıktıktan sonra üzerine el ile soğuk su serpilir.Üzerine 1 tepsi veya sofra beziyle sarılır. Afiyet olsun.

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1455
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1468
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz