GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Saraçva Halva/ Ev Helvası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Saraçva Halva/ Ev Helvası

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir C.tesi Ağus. 01, 2009 3:13 pm

EV HELVASI

MALZEMELER
1 su bardağı siviyağı
2 su bardağı un

Şurup için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su


HAZIRLANIŞI
Büyük bir tavaya yağı koyup, kızınca unu ekleyip rengi hafif penbeye kadar surekli karistirarak kavuralım.

Bu arada da bir tencerenin içine su ve toz şekeri koyarak, kaynamaya bırakalım. Şeker iyice eriyip, şurup kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra ocağın altını kapatalım.

Şimdi gelelim helvanın kavrulmasına. Unun rengi hafif kahverengileşmeye başladığında, bir kenarda bekleyen şurubu içine yavaş yavaş aktaralım. Unun da tam bu sırada serpiştirelim, ateşin altını da iyice kısalım ve karıştırmaya devam edelim. Baktınız ki helva katılaşmaya başladı hemen ocağın altını kapatın.
Helvayı kalıp şeklinde çıkaracaksanız, soğuyunca kalıptan düz bir servis tabağına çıkarın ve servis yapın.

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz