GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Tikvenik

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Tikvenik

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Ptsi Haz. 25, 2007 6:51 pm


TİKVENİK
(KABAK PİDESİ)

MALZEMELER:
Un
Tuz
Orta Boy Bal Kabağı
Sıvı Yağ
Şeker
YAPILIŞI :
Bal kabağının kabukları soyulur. Güzelce rendelendikten sonra için yeteri kadar şeker katılarak karıştırılır. Un,tuz,su ile hamur yoğrulur. Oldukça ince yufka açılır. Yufkaların içi fırça ile yağlanır. Hazırlanan rendelenmiş ve şekerle karıştırılmış bal kabağı yufkanın üstüne serpilir. Rulo şeklinde yufka katlandıktan sonra tepsiye yerleştirilir. Üstüne tekrar fırça ile yağ sürüldükten sonra fırında pişirilir.
Afiyet Olsun!

Kaynak.Anonim


En son POMAK tarafından Cuma Kas. 11, 2011 5:31 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 45
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Tikvenik

Mesaj tarafından fatos_nunu Bir Perş. Mart 11, 2010 3:32 pm

kabağın içine şekerle birlikte ceviz koymanızıda tavsiye ederim. nefisss oluyorr annem çok güzel yaparr...
avatar
fatos_nunu
Yeni Üye
Yeni Üye

Kadın
Mesaj Sayısı : 1
Yaş : 33
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : eskişehir
İşiniz : muhasebe
Ad Soyad & İme Prezime : FATMA
Tesekkur : 4
Puan : 5
Kayıt tarihi : 05/03/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Tikvenik

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Cuma Kas. 11, 2011 5:33 pm

Тиквеник


Продукти:за 8 порции

1 опак. кори за баница
400 г тиква
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. галета
2 с.л. олио
1 ч.ч. орехи
Време за приготвяне:
30 минути

Рецепта за Тиквеник:
Тиквата (400 г) се настъргва на едрото ренде. Всяка кора се поръсва с олио, посипва се с галета, захар, орехи и тиква. Завива се на руло и се оформя на кравай в намазнена тава. Всяка следваща кора се обработва по същия начин и се увива около предходната. След като тиквеникът се навие, се поръсва с олио, слага се в предварително загрята фурна и се пече до готовност.



Прочетете още http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=250-tikvenik#ixzz1dQ2dbrxg

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 45
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz