GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Keshkek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Keshkek

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Ptsi Mart 09, 2009 2:46 pm

Keshkek

MALZEMELER
1 su bardagi asurelik bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.

NoT: Internette dolasinca dikkatimi cekti her yöre bizden demis,oysa pomak dugunlerinde (eskiden) vazgecilmez ve hatirladigim kadariyla kazanlarla keskek yapildimi tum köy almaya giderdi,vazgecilmez bir yemekti dugun dernekler icin.
Sadece bize özgu diyemiyecegim ama pomak mutfaginin bir parcasi oldugunu dusundugumden aktarmak istedim.

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 45
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz