GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Zennek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Zennek

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Ptsi Şub. 23, 2009 1:58 pm

ZENNEK


MALZEMELER 6 kişilik
* 250 gr. gelincik
* 250 gr. kızılbacak
* 250 gr. ıspanak veya pazı yaprağı
* 1 çay bardağı pirinç (az haşlanmış)
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 2 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 1/2 su bardağı su
* Nişasta (açmak için)
* 1.5 su bardağı zeytinyağı
* Tuz
YAPILIŞI:
Gelincik, kızılbacak, ıspanak ya da pazı yaprağını yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Nemini almak için sıkarak bir kaba alın. Pirinci ve kırmızıbiberi karıştırın ve 3 parçaya bölün. Unun içine yumurtayı karıştırın. Suyu katıp hamuru toplayın. Üzerini kapatıp, bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru tekrar yoğurup 4'e bölün. Her parçayı nişastayla 40-45 cm. çapta açın. Fırın tepsisini bir su bardağı yağla yağlayın. Açılan yufkayı yağın üzerine yayın. Böldüğünüz otun bir bölümünü yufkanın üzerine serpiştirin. Açtığınız 2. yufkayı, otlu harcın üzerine yayın. Diğer harç ve yufkalar bitene kadar devam edin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında tepsiyi fırının tabanına koyarak yufka kızarıncaya kadar pişirin. Kenarsız bir tepsiye ters çevirin. Kalan zeytinyağıyla tepsiyi yağlayın ve böreğin kızarmamış tarafı alta gelecek şekilde tepsiye çevirip, fırına koyun. 2. yüzü de kızarınca istenilen büyüklükte kesip, sıcak veya soğuk servis yapın.

http://site.mynet.com/aliermism/

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 45
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz