GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Chichena Plekate

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Chichena Plekate

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Ptsi Şub. 23, 2009 1:56 pm

ÇİNÇENA PLEKETA



MALZEMELER 6 kişilik

* 1 çorba kaşığı maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1.5 su bardağı su (ılık)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 su bardağı un
* 1.5 su bardağı zeytinyağı
* 150 gr. salamura asma yaprağı

YAPILIŞI:
Maya, şeker ve suyu karıştırın. Üzerine iki çorba kaşığı un koyup, ılık su içine oturtun. Un kabarınca karıştırın. Unu tuz ile eleyip, ortasına çukur açın. Kabaran mayayı ve ılık suyu katın. Spatula ile 10 dakika karıştırarın. Hamur kabını havlu ile sararak ılık bir yerde bir misli artana kadar bırakın. 35-40 cm. çapında kalın kenarlı bir tepsiye 1 su bardağı zeytinyağı dökün. Yaprağın saplarını kopartın. Parlak yüzeyi alta gelecek şekilde yağın üzerine aralıksız döşeyin. Kabaran hamuru karıştırıp, el ile portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Yaprakların üzerini hamur ile 1 cm. kalınlığında döşeyin. Kalan yapraklarla, hamurun üzerini aynı şekilde kaplayın. Tepsiyi tekrar örterek, hamurun kabarmasını bekleyin sonra da 150 derecelik fırına tepsiyi koyun. 20 dakika sonra ikinci rafa alın. Hamurun altı kızarınca kenarsız tepsiye ters çevirin. Boşalan tepsiye kalan yağı koyun. Pidenin kızarmayan yüzü alta gelecek şekilde tepsiye çevirip, tekrar fırına verin. İkinci yüzü de kızarınca fırından alıp, havlu ile üzerini örtün, 15 dakika sonra dilimleyin.

http://site.mynet.com/aliermism/

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 45
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz