GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

KLİN VEYA KLİNA

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Geri: KLİN VEYA KLİNA

Mesaj tarafından yagne Bir Salı Şub. 03, 2009 3:52 pm

Çocukluğumda ve ilk gençlik yıllarında sıkça yediğim bir börek KLİN VEYA KLİNA
Dedelerim mübadele ile 1924 yılında Yunanistan'da Dramaya bağlı Rodoplar'da bulunan Çırnak(chernogovo),Bahan(Bahanova)ve Halıköy köylerinden gelmişler.den gelmişler.
Bu böreğin(klin)asma yaprağı ile yapılanına Lozanika,ıhlamur yaprağı ile yapılanına Lipanika da denir.
YAPILIŞI:Taze asma yaprağı veya ıhlamur yaprakları seçilerek toplanır.Önce yeteri kadar pırasa küçük küçük doğranarak hafif ateşte öldürülür.Tepsinin büyüklüğüne göre mısır unu,ayran ve hazırlanan pırasalar bir kapta hamur haline getirilir.tepsinin altına tere yağı sürülür,üzerine toplanan yapraklar özenle serilir.Hazırlanan mısır unu hamuru bu yaprakların üzerine serilir.Tekrar hamurun üzerine yapraklar özenle yerleştirilir.Fırında veya hafif korun üzerinde pişirilir.Alt üst edilmeden önce KLİN'İN üst tarafı da tereyağı ile yağlanır.Bu şekliyle de yeteri kadar hafif ateşte pişirilir.Sıcak sıcak ve taze ayranla yemesine doyum olmaz.Afiyet olsun.
avatar
yagne
Yeni Üye
Yeni Üye

Erkek
Mesaj Sayısı : 6
Yaş : 63
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : istanbul-kırklareli
İşiniz : eğitim
Ad Soyad & İme Prezime : ahmet memiş
Tesekkur : 1
Puan : 2
Kayıt tarihi : 03/02/09

Character sheet
Blog: Blog

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: KLİN VEYA KLİNA

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Salı Şub. 03, 2009 4:01 pm

yagne demiş ki:Çocukluğumda ve ilk gençlik yıllarında sıkça yediğim bir börek KLİN VEYA KLİNA
Dedelerim mübadele ile 1924 yılında Yunanistan'da Dramaya bağlı Rodoplar'da bulunan Çırnak(chernogovo),Bahan(Bahanova)ve Halıköy köylerinden gelmişler.den gelmişler.
Bu böreğin(klin)asma yaprağı ile yapılanına Lozanika,ıhlamur yaprağı ile yapılanına Lipanika da denir.
YAPILIŞI:Taze asma yaprağı veya ıhlamur yaprakları seçilerek toplanır.Önce yeteri kadar pırasa küçük küçük doğranarak hafif ateşte öldürülür.Tepsinin büyüklüğüne göre mısır unu,ayran ve hazırlanan pırasalar bir kapta hamur haline getirilir.tepsinin altına tere yağı sürülür,üzerine toplanan yapraklar özenle serilir.Hazırlanan mısır unu hamuru bu yaprakların üzerine serilir.Tekrar hamurun üzerine yapraklar özenle yerleştirilir.Fırında veya hafif korun üzerinde pişirilir.Alt üst edilmeden önce KLİN'İN üst tarafı da tereyağı ile yağlanır.Bu şekliyle de yeteri kadar hafif ateşte pişirilir.Sıcak sıcak ve taze ayranla yemesine doyum olmaz.Afiyet olsun.


Bizim köyde(kirklareli/pehlivanköy) pek yapildigini görmedim fakat guzel birseye benziyor gerekli malzemeyi ayarladigimda bir gun deneyecegim Smile
Tesekkurler

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 45
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: KLİN VEYA KLİNA

Mesaj tarafından loder Bir Paz Şub. 08, 2009 9:49 am

asma ve ıhlamur yaprağında börek kimbilir ne kadar lezzetli olur.

loder
Yeni Üye
Yeni Üye

Erkek
Mesaj Sayısı : 5
Yaş : 47
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : babaeski
İşiniz : işçi
Ad Soyad & İme Prezime : isminiz
Sülale ismi : Sülale ismi
Tesekkur : 0
Puan : 0
Kayıt tarihi : 01/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: KLİN VEYA KLİNA

Mesaj tarafından Sponsored content


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz