GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Pomak Pastırması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Pomak Pastırması

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Çarş. Ocak 28, 2009 3:43 pm

Pomak Pastırması
Genellikle kemikli koyun veya kuzu etinin tuzla kurutulmasindan elde edilir.
Özellikle kis aylarinda kullanilmak uzere uzun ömurlu olmasindan kaynakli bu yöntemle etler saklanir.
Genelde Harman sonu hazırlanır ve kis mevsimi boyunca kullanılır
Genelde isik ve sinek vb hasara olmayan yerlerde muhafazasi yapilir.

Genelde kuru fasulye, mercemek mısır çorbası gibi yemeklerde kullanir, yemeklere cok lezetli koku verir.

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz