GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Boşnak Yemekleri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Boşnak Yemekleri

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Cuma Ağus. 24, 2007 10:49 am

Boşnak Yemekleri

Selma Peşteli
İnkılap Kitabevi;
Haziran 2006, 1. Baskı, 19,5X27,5, 192 sayfa, Türkçe, K.Kapak.
ISBN No: 9751024161


Kahvaltılıklar, Çorbalar, Yemekler, Börekler, Tatlı ve Kekler başlıklarıyla toplam 96 tarif.

Boşnaklar için yemek kültürü önemlidir. Büyük davetler düzenlemekten, piknik yapmaktan çok hoşlanırlar. Bu pikniklere teferiç denir. Teferiç'de çeşit çeşit yemekler hazırlanıp yapılır. Büyük davetler olmasa da, Boşnaklar için ailenin bir arada yemek yemesi çok önemlidir.

Boşnak yemeklerinin ilk sıralarını; börekler ve etli yemekler oluşturmaktadır. Yağ olarak tereyağ kullanılır. Susam yağı ve kuyruk yağı da kullanılır.

Boşnak yemeklerinde tıpkı Osmanlı mutfağında olduğu gibi etli yemeklere sirke konur. Eskiden baklavanın cevizine de tarçın konurmuş. Ama nedense sonraları konmaz olmuş.

Boşnak yemeklerini annemden öğrendim. Bulduğum yemek tariflerini önce denedim. Diğer bildiğimiz, yaptığımız yemeklerin ölçüleri yoktu. Onları da ölçülü hale getirdim.Yemeklerden bir kısmının unutulmaması ve devam ettirilebilmesi için bu kitabı yazmaya karar verdim.

- Selma Peşteli-

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 45
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Boşnak Yemekleri

Mesaj tarafından vodolia Bir C.tesi Ağus. 25, 2007 9:19 am

bir boşnak yemeği olan 'potoplika'yı paylaşmak istedim bu başlık altında...

potoplika saç üzerinde pişirilen yufkaların, orta büyüklüklerde parçalara ayrılıp tepsiye dizilmesi (tepsiye dizerken arada hava boşluklarının olmasına dikkat etmek gerekir, düz dizilmiyor) ve üzerine tercihe göre, suyu ile birlikte haşlanmış dana eti veya tavuk etinin dökülerek tekrar 10 dakika kadar fırınlanması ile yapılan geleneksel bir boşnak yemeğidir...etin yağlı olması makbuldür...annem yapar yapmaz fotoğraflayıp, görüntüyü paylaşacağım sizlerle...neden sen yapmıyorsun diye soracak olanlara (ki biliyorum sorulacaktır), potoplika boşnak mutfağında zirvede olan yemeklerden biridir..buna henüz cesaretim yok

vodolia
Üye
Üye

Mesaj Sayısı : 12
Ad Soyad & İme Prezime : isminiz
Sülale ismi : Sülale ismi
Tesekkur : 0
Puan : 0
Kayıt tarihi : 23/08/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz