GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Pomak Böreği

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Pomak Böreği

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Çarş. Haz. 20, 2007 10:54 am

POMAK BÖREĞİ

MALZEME:
Yufka 1kg.........Pırasa 3adet
Bulgur 1kgSıvıyağ 200 grSüt ...........1fincan
Yoğurt
Yumurta .........Salça .............Karabiber
YAPILIŞI:
Pırasa ayıklanır piyaz şeklinde doğranır. Bir miktar yağda sote edilir, yıkanmış bulguru da ilave edip tuz karabiber eklendikten sonra yarım su bardağı suyla bir çorba kaşığı salça eklenir, demlenmeye bırakılır. Orta boy bir tepsinin dibi hafif yağlanır yufka serilir süt yumurta ve yoğurt ve sıvıyağdan hazırlanan karışımı gezdirin, tekrar bir yufka tekrar sos dökülür, demlenen pırasalı bulgurumuzu yufkaların ortasına yaydıktan sonra sırasıyla yufka sos olmak üzere yufka bitene kadar işlem tekrarlanır. Kalan sosun tamamı da böreğimizin üzerine döktükten sonra 180 derece ayarlı fırınımızda 20 dk pişirilir, pişme işlemi bittikten sonra böreğimizin üst kısmının yumuşak kalması için damla şeklinde su serpiştirilir.
AFİYET OLSUN.
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1455
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1468
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Pomak Böreği

Mesaj tarafından AYDANUR Bir Paz Ağus. 05, 2007 2:09 pm

TATLI KABAK BÖREĞİ
MALZEME:
Yufka 1 kg,,,rendelenmiş tatlı kabak ( isteğe göre ) yarım kilo,,, sıvı yağ,bir fincan şeker,,,,Fırında pişireceğimiz zaman bir yumurta sarısı ve 2-3 kaşık yoğurt ( üzerine sürmek için ) ve büyükçe bir tepsi...Birde bu börek korda pişirildiği için közlenmiş ateş gerekli Smile)
Ama, günümüz şartlarında orta boy bir fırın tepsisi kafi olur...
YAPILIŞI:
Tepsi yağlanır.bir adet yufka konur,üzerine rendelenmiş tatlı kabak ( şekerle harmanlanmış ) serpilir. Bu işlem yufkalar bitene kadar devam eder.Üzerine çırpılmış yumurta ile yoğurt ve sıvı yağ sürülür...Orta dereceli ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir...
Not : Sıcak yenmesini tavsiye ederim.Rahmetli babam öyle severdi...
AFİYET OLSUN...
avatar
AYDANUR
Moderatör
Moderatör

Kadın
Mesaj Sayısı : 68
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Edirne (uzunköprü) İstanbul
İşiniz : emekli
Ad Soyad & İme Prezime :
SELANİKLİ POMAK KİZİ
Sülale ismi : ( kırço sülalesi )
Tesekkur : 24
Puan : 81
Kayıt tarihi : 29/06/07

Character sheet
Blog: Blog

http://www.ayinyakamozlarayansimasi.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Pomak Böreği

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Ptsi Kas. 22, 2010 6:05 pm

Bi sanirim Tikvenik dedigimiz tatli.
Fakat bizde rendelenmis kabaklar serilmis olan yufkaya serpilir,sonrasinda yufka rulo yapilarak tesiye yerlestirilir.Yufkalar duz serilmez.

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1455
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1468
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Pomak Böreği

Mesaj tarafından Sponsored content


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz