GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Kaymakchına

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Kaymakchına

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Paz Tem. 08, 2007 10:58 am

KAYMAKCHINA:
Yeni dogum yapan ineklerin ilk bir kaç günü sağılan sütü seker karisimi ile tepsiye konulup firina verilir.Fırında piştikten sonra dilim dilim kesilip servis yapılır.İneğimiz buzagıladı müjde kabilinden komşularada dagıtılan bir tatlı türürdür





_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Kaymakchına

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Paz Eyl. 13, 2009 12:43 pm

Yapimi cok kolay normal sutlede bu sekilde yapabilirsiniz.

Malzemeler: 1 kg süt, 7 yumurta, 2 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI :Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın.
1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın.


_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz