Brakana Baklava
GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası • Paylaş •
Brakana Baklava

Malzemeler:
250gr tereyag
3 su bardagi un
1 kahve fincani sut
3 yumurta
1 cay kasigi karbonat
Serbeti
3 bardak seker
2 bardak su
Yapılışı:
250 gr terayağ bir tencerede biraz pembelesinceye kadar eritilir.
Sonra bu eritilmis yagin içine 3 su bardağı kadar un koyuyulur ve ateş kapatilarak unla yag karıştırilip sohumaya birakilir.
Karisim soğuduktan sonra içine 1 kahve fincanı süt,3 yumurta (ama 2 sinin sarısı birini bütün ) bir çaykaşığı silme karbonat koyuyulur, eğer hamur yumuşak olursa az birsey daha un ilave edilebilir.
Elde edilen hamura yuvarlak kurabiye şekli verilir,ve tam ortasi parmakla bastirilip az cukurlasmasi saglanir.Firina atilir ve pisirilir.Gözle, pisme orani ayarlanabilir,hafif kahverengilesmeye basladiginda pisme islemi bitmis demektir.
Serbeti icin 3 bardak şeker, 2 bardak su karisimi ile yapilir,önemli olan baklava sicakken yine sicak serbetle haslanmasidir.Baklava firindan ciktigi zaman henuz sicak iken , hazirlanan sicak serbet baklavanin uzerine dökulur.
Serbete az miktarda limon suyu da eklenmesi faydali olur....
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1449
Yaş : 46
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1466
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz