GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Brakana Baklava

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Brakana Baklava

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Salı Tem. 10, 2012 4:46 pm



Malzemeler:
250gr tereyag
3 su bardagi un
1 kahve fincani sut
3 yumurta
1 cay kasigi karbonat
Serbeti
3 bardak seker
2 bardak su

Yapılışı:
250 gr terayağ bir tencerede biraz pembelesinceye kadar eritilir.
Sonra bu eritilmis yagin içine 3 su bardağı kadar un koyuyulur ve ateş kapatilarak unla yag karıştırilip sohumaya birakilir.
Karisim soğuduktan sonra içine 1 kahve fincanı süt,3 yumurta (ama 2 sinin sarısı birini bütün ) bir çaykaşığı silme karbonat koyuyulur, eğer hamur yumuşak olursa az birsey daha un ilave edilebilir.
Elde edilen hamura yuvarlak kurabiye şekli verilir,ve tam ortasi parmakla bastirilip az cukurlasmasi saglanir.Firina atilir ve pisirilir.Gözle, pisme orani ayarlanabilir,hafif kahverengilesmeye basladiginda pisme islemi bitmis demektir.

Serbeti icin 3 bardak şeker, 2 bardak su karisimi ile yapilir,önemli olan baklava sicakken yine sicak serbetle haslanmasidir.Baklava firindan ciktigi zaman henuz sicak iken , hazirlanan sicak serbet baklavanin uzerine dökulur.
Serbete az miktarda limon suyu da eklenmesi faydali olur....

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz