GLASUVA NA POMAČİ & ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

TAPKANA CHUSHKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default TAPKANA CHUSHKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)

Mesaj tarafından pomaklar.com Bir Ptsi Haz. 25, 2007 6:48 pm



TAPKANA CHUSHKA
(FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)

MALZEMELER ,
1 tepsilik)
Yarım dizi acı veya tatlı kırmızı kuru biber (gerçek lezzet için uzunburun biberi tercih sebebi)
3 adet kuru soğan orta boy
700 gr kuru fasulye
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı sıvı yağ
60 gr tereyağı
Tuz ağız tadına göre
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı çubritsa veya kekik

YAPILIŞI :
Kuru fasulye ve kuru kırmızı biberler ayrı ayrı haşlanarak suyu süzülecek, kuru soğanlar doğranarak yağda pembeleşinceye çevrilecek, pembeleşen soğanlara ocakta iken salçayı, tuzu, çubritsa veya kekik, un karıştırılır. Arkasından süzülen fasulyeyi de katarak iyice harmanlanır. Ocağın altı kapatılır. Haşlanmış biberler hazırladığımız karışım ile doldurulur. Ve tepsiye güzelce dizilir. Tepsiye dizim işi bitince üzerlerine bolca tereyağı sürülür. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!


En son POMAK tarafından Çarş. Ekim 13, 2010 7:48 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

_________________
Edna Pomashka Obich
Bir Pomak Sevdası
www.facebook.com/pomakistan
avatar
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İsveç ( Pehlivanköy )
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Tesekkur : 42
Puan : 1467
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default TAPKANA ÇUŞKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)

Mesaj tarafından AYDANUR Bir C.tesi Eyl. 25, 2010 8:12 am

TAPKANA ÇUŞKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)



MALZEMELER:(1 tepsilik)
Yarım dizi acı veya tatlı kırmızı kuru biber (gerçek lezzet için uzunburun biberi tercih sebebi)
3 adet kuru soğan orta boy
700 gr kuru fasulye
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı sıvı yağ
60 gr tereyağı
Tuz ağız tadına göre
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı çubritsa veya kekik

YAPILIŞI :
Kuru fasulye ve kuru kırmızı biberler ayrı ayrı haşlanarak suyu süzülecek, kuru soğanlar doğranarak yağda pembeleşinceye çevrilecek, pembeleşen soğanlara ocakta iken salçayı, tuzu, çubritsa veya kekik, un karıştırılır. Arkasından süzülen fasulyeyi de katarak iyice harmanlanır. Ocağın altı kapatılır. Haşlanmış biberler hazırladığımız karışım ile doldurulur. Ve tepsiye güzelce dizilir. Tepsiye dizim işi bitince üzerlerine bolca tereyağı sürülür. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet Olsun!
avatar
AYDANUR
Moderatör
Moderatör

Kadın
Mesaj Sayısı : 68
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Edirne (uzunköprü) İstanbul
İşiniz : emekli
Ad Soyad & İme Prezime :
SELANİKLİ POMAK KİZİ
Sülale ismi : ( kırço sülalesi )
Tesekkur : 24
Puan : 81
Kayıt tarihi : 29/06/07

Character sheet
Blog: Blog

http://www.ayinyakamozlarayansimasi.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: TAPKANA CHUSHKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)

Mesaj tarafından morinka Bir Ptsi Tem. 22, 2013 5:10 pm

en kısa zamanda yapacağım =))
avatar
morinka
Moderatör
Moderatör

Kadın
Mesaj Sayısı : 5
Yaş : 36
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Çanakkale - İstanbul
İşiniz : Orman Mühendisi
Ad Soyad & İme Prezime : Duygu Doğan Dirik
Tesekkur : 3
Puan : 8
Kayıt tarihi : 22/07/13

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: TAPKANA CHUSHKA (FASULYELİ KIRMIZI BİBER DOLMASI)

Mesaj tarafından Sponsored content


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz